20 Şubat 2011 Pazar

BEYOĞLU BELEDİYESİ'ne ÇAĞRI

BEYOĞLU BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI

Bir konut alanı olan Cihangir hızlı bir dönüşüm geçirmektedir. Sayıları her geçen gün artan kafe ve restoranlar semti bir eğlence merkezi haline getirirken, konutların yerini iş yerleri, apart oteller almakta ve semt süratle ticari bir merkeze dönüşmektedir.

Mahalledeki neredeyse bütün dükkanların kafe ya da restoran haline gelmesi kamusal alanların işgal edilmesine neden olmakta ve  ayrıca semt sakinlerinin yaşamını dayanılmaz kılan gürültü sorununu da beraberinde getirmektedir.

1- Cihangir bir eğlence ve ticaret merkezi değil bir konut alanıdır; öyle kalması için de belediyeyi gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.

2- Kaldırımlar işletmelerin özel mülkleri olmadığı gibi belediyenin rant kapısı da değildir. Kaldırımlar kamusal alanlardır: Yolun yayalara, çocuk arabası ve engelli araçlarına ayrılmış kısmıdır. İşgaliyeler bu hakkın kullanılmasına engel olmayacak şekilde düzenlenmelidir. Belediye sonuçlarını denetleyemeyeceği uygulamalara izin vermemelidir.

3- İşgaliyelerin saati belediyenin Cihangir’in konut alanı olmasına dayanarak tespit ettiği gibi saat gece 12 00 itibariyle sona ermelidir.

Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı anayasayla güvence altına alınmış bir haktır. Bu hakkımız uzun bir süredir ihlal edilmektedir. Belediyeyi bu ihlallere son vermesi için göreve çağrıyoruz.